S.C. AUTORAD SRL  fiind dotata cu utilaje performante de sudura a materialelor neferoase aluminiu si cupru efectueaza suduri de rezistenta sau etanseitate.

Datorita acestei dotari avand experienta in executia schimbatoarelor de caldura pentru motoare termice,
a infiintat  un compartiment care executa radiatoare (calorifere) pentru incalzirea locuintelor.

Avand in vedere eforturile depuse pentru economosirea energiei necesare la incalzire ( izolarea cladirilor , materiale moderne folosite in constructie , folosirea surselor de energie neconventionala) in cadrul societatii noastre  se fabrica radiatoare (calorifere) din teava de cupru si aripioare de aluminiu , materiale ce au un coeficient de transfer de caldura foarte ridicat.
Avantajele acestor radiatoare sunt:

1.Reactioneaza rapid si cu precizie la orice schimbare de temperatura
In afara de sistemul de incalzire cu calorifere in incaperi exista si alte surse de caldura:
-razele solare care patrund prin ferestre , gatitul intr-o bucatarie  , calcatul rufelor , computerele uscatoarele si alte aparate electrocasnice.
Datorita cantitatii mici de apa din acest tip de calorifere (cca 0,6l intr-un element  de 1m) ”incetia” termica este scazuta  , iar automatizarea raspunde prompt fluctuatiilor de temperature ,asigurand un comfort termic modern.

2. Putere Termica Ridicata
Datorita coeficientului de transfer  termic ridicat al cuprului si aluminiului aceste radiatoare functioneaza cu agent termic la temperetura scazuta, astfel sunt mult mai eficiente in comparatie cu radiatoarele clasice.Aceasta calitate le face sa functioneze ideal in combinatie cu centralele moderne in condensatie care furnizeaza agent termic la temperature scazuta.

3.Radiatoarele din teava de cupru si aripioara de aluminiu asigura o temperatura a camerei constanta si perfect controlata.
Un radiator din cupru si aluminiu utilizeaza doar 1/10 din volumul de apa folosit de un radiator clasic .Aceasta face ca sa reactioneze mult mai rapid si astfel diminueaza variatiile de temperatura  din incapere.Reactie ce apare nu numai la un aparat de caldura ci si atunci cand intra alte surse de caldura de la electrocasnice sau caldura solara.Robinetii termostati actioneaza cu precizie maxima cand sunt folositi  impreuna  cu schimbatoarele de caldura Cu-Al masurand cu acuratete temperatura din incapere.

4.Consum minim
Aplicatiile practice au demonstrat un consum energetic cu 12% mai redus , aceasta deoarece radiatoarele Cupru-Aluminiu se adapteaza imediat la orice variatie  de temperatura.
In maxim 10 minute , sistemul centralizat de incalzire functioneaza la capacitate optima fata de radiatoarele clasice carora le trebuie un timp de trei ori mai mare .

5.Siguranta
Caldura radiate la o temperature de 75°C poate provoca costuri serioase in cateva secunde. Caloriferele  fabricate de AUTORAD inlatura riscul contactului cu suprafete incinse.
Folosind acest tip de calorifere creati un mediu  sigur acasa la scoala  , la birou sau in orice alta institutie publica , atat dumneavoastra cat si celor apropiati.

6.Sanatate din punct de vedere termic
Aerul  astfel  incalzit circula cu o viteza redusa nu formeaza curenti sesizabili mentinand caldura constanta in orice colt al camerei protejand astfel sanatatea persoanelor.
Printr-o circulatie optima a aerului nu apare riscul de umiditate si formarea mucegaiului.

7.Solutie creativa pentru orice model architectural
Radiatoarele Cupru-Aluminiu sunt compatibile cu toate modelele de centrale termice , pot fi combinate si cu alte instalatii de incalzire.
Daca se adauga sisteme de ventilatie de si in ventil convectoare de mare randament.

Radiatoarele prezinta o varietate de dimensiuni si culori , sunt compacte si pot fi instalate in  orice camera .
Carcasele se pot construi din metal vopsit in camp electrostatic, din lemn de diferite esente , din placi melacautate , din marmura etc.

Radiatoare industriale
Folosind aceleasi materiale ( cupru si aluminiu) aceeasi tehnologie dar cu alti parametrii pentru alte destinatii AUTORAD  executa la comanda radiatoare (schimbatoare de caldura) pentru incalzire de spatii  industrial ,uscatorie de cherestea , incalzire sere.
Dimensiunea schimbatoarelor de caldura se face pentru agent termic apa calda de 85-90°C debit de aer aproximativ 10000m³/h pe unitate de suprafata (1m³) de radiator cu temperatura de intrare in radiator de 50°C.

Lungimea radiatorului poate varia intre 500 mm si 4000mm preturile se comunica la cerere.